NYE podcasts: fodring af polte - de nye fodernormer

Fodring er i fokus med nye podcasts i Griseriet

Uden mad og drikke duer polten ikke - Version 2,0 de nye anbefalinger

I denne episode af Griseriet podcast er chefkonsulent Thomas Sønderby Bruun, SEGES Innovation og Ceva’s svineproduktionskonsulent Henrik Bech Pedersen i studiet. De er vilde med fodring og med at få polte i brunst. Med de to bliver du klogere på, hvorfor lysin og rygspæk er så vigtige for polte og for brunstsynkronisering. Med de nye fodernormer og vejledninger går Thomas Bruun i dybden med foderblandinger, og hvorfor polte-enhedsblandingen er aflivet. Hør også, hvorfor rygspæk, rygspæk, rygspæk fremfor alder er pejlemærket for, hvornår polten er klar til løbestalden.

   

LYT med, hvor du plejer at lytte til podcasts

Griseriet podcast: Uden mad og drikke duer polten ikke - Version 2,0 de nye anbefalinger

   

Karantænestalden - kompromisets kunst

   

PRRS-reduktion og brunstsynkronisering kan give udfordringer i karantænestalden. Dyrlæge Gerben Hoornenborg fra Porcus, Thomas Bruun fra SEGES Innovation samt Cevas Henrik Bech Pedersen kommer i denne episode af Griseriet Podcast med gode råd til forebyggelse af sygdomme og styring af fodring, så poltene er klar til inseminering, når de er 30-33 uger gamle. De forklarer, hvad en forskudt dobbelte 12’er og forskudt dobbelt 7’er er, og hvornår de er relevante at bruge. Du får også gode råd om vaccinationer, smittebeskyttelse, gulvindretning, LUX og meget mere.

    

Griseriet podcast: Karantænestalden - kompromisets kunst

    

Fodring - faring til fravænning

   

Sammen med Ceva-vært Henrik Bech Pedersen giver Thomas Bruun fra SEGES Innovation i denne episode af Griseriet Podcast svar på mange af de spørgsmål, som handler om soens fodring optil og efter faring. De kommer godt omkring huld, og hvordan du styrer foderstyrken for de tynde søer efter løbning og op til faring, så soen har optimal rygspæktykkelse ved faring. Thomas mener, at fodermængden er vigtigere end foderhyppigheden op til faring, men hvorfor? Og hvordan fodrer du bedst soen efter faring? Og hvad med pattegrisene, hvordan får du styrket deres tarm til fravænning, så du undgår diarré? De to herrer svarer på alt dette, og du får en masse nyttig viden, om hvordan du får soen til at holde længere samt hvordan du bedst måler rygspæktykkelse og meget, meget mere.

  

Griseriet podcast: Fodring - faring til fravænning

   

Læs også på ceva.dk:

   

    

Tilbage til toppen