McMarts – en måned med fokus på smittebeskyttelse hos grise

Få stærke grise med god smittebeskyttelse.

Med god smittebeskyttelse kan man få stærkere grise. Stærke grise kan give bedre produktivitet og velfærd samtidigt med, at man kan mindske brugen af antibiotika. 

   

God smittebeskyttelse kan have flere fordele for den enkelte besætning. Er man i stand til at forhindre smitte kommer ind i besætningen og forhindre at smitte spredes mellem grisene, særligt fra ældre grise til yngre grise, så kan man formentlig forbedre produktiviteten.

   

God smittebeskyttelse betyder, at grisene bliver mindre syge. Derfor kan man også opleve, at grisenes velfærd bliver bedre og medarbejderne bliver gladere.

   

Alle, der arbejder i grisebesætninger, gør allerede en stor indsats for at holde smitte ude af staldene og for at mindske spredning mellem grisene, men smittebeskyttelsen kan alligevel gøres bedre flere steder. Og det vil Ceva Gris gerne hjælpe med til. Derfor har vi fokus på smittebeskyttelse i hele marts måned.

 

Aktiviteter om smittebeskyttelse man kan gribe i marts

I løbet af marts kan man derfor finde praktisk viden om smittebeskyttelse:

  • På CEVA GRIS - facebooksiden for landmanden.
  • Ceva's GRISERIET podcast kommer med 5 nye podcasts om smittebeskyttelse.
  • På ceva.dk kan man få mere viden om smittebeskyttelse, sygdomme og vigtigheden af råmælk, og i det hele taget få mere viden om, hvordan man får stærke grise.
  • Deltag i Tip en 13’er – og teste sin viden om smittebeskyttelse i grisestalden.
Griseriet podcast råd om smittebeskyttelse af grise McMarts Ceva

Hvorfor McMarts? – et ordspil med McRebel

Siden 1990’erne har vi i Danmark arbejdet med et amerikansk koncept omkring smittebeskyttelse i grisebesætninger. Det hedder McRebel og står for: Management Changes to Reduce Exposure to Bacteria to Eliminate Losses from PRRS (på dansk: Ændringer i ledelse for at reducere eksponering for bakterier for at mindske tab ved PRRS).

Det betyder i sin enkelthed, at det du og dine medarbejdere gør, skal I gøre, så grisen udsættes for mindst mulig smitte. Det gælder både:

  • Inden I går ind i stalden
  • I forbindelse med arbejdet i stalden
  • Efter arbejdet i stalden.

Tilbage til toppen