Dr Rosanne Jepson svarer på spørgsmål om hypertension hos kat

Her kan du se hendes svar

Vi mødte Rosanne på Jamarens efterårskursus og havde en spændende snak om hypertension hos kat. Vi stillede følgende spørgsmål, som hun gav sine svar på:

1. Hvorfor mener du, at det er så vigtigt at dyrlægerne kommer i gang med at måle blodtryk regelmæssigt på ældre katte? Hvad er fordelene ved dette?

 

 

2. Kan alle klinikker måle blodtryk på katte? -  hvad er dine bedste tips?

 

 

3. Hvad er din opfattelse af sammenhængen mellem hypertension, ckd og proteinuri? Hvis patienten har hypertension – hvordan skal dyrlægen begynde sin behandling?

 

Mere om Rosanne Jepson:

Dr. Rosanne Jepson er Dipl. ACVIM/ECVIM – CA og arbejder til daglig på Royal Veterinary College (RVC) i London, hvor hun er seniorforelæser i intern medicin.

Rosanne er også medforfatter på ”The Renal Replacement Programme” og hendes interesseområder er primært nefrologi og urologi hos hund og kat og hun har en aktiv forskningprofil indenfor både nyresygdomme og hypertension. Roseanne er en international kendt foredragsholder og har ligeledes været med til at opsætte både IRIS- og ACVIM guidelines indenfor hhv nyresygdom og hypertension.

Tilbage til toppen