Deltag i overvågning med et par dråber blod

IB og gumboro kan påvirke dine resultater. Overvågning kan hjælpe dig

Får du IB eller gumboro ind i din besætning kan det have store konsekvenser for dine produktionsresultater. Vil du have kendskab til din besætningsstatus, kan du gennem Ceva få undersøgt din besætning.

Oplever du, at der pludselig er for mange knækæg i bakkerne, eller foderforbruget er lidt forhøjet hos dine kyllinger? Så kan du have en ubuden gæst i form af IB eller gumboro i din besætning.

En undersøgelse af blod fra dyrene angiver niveauet af antistoffer i forhold til sygdommene, og på den måde kan du få et klart billede af, om dine dyr har mødt en virus, der påvirker effektiviteten negativt.

Læs mere om overvågning og tabsvoldende sygdomme

”Sygdomsovervågning skal være nemt, derfor faldt valget på papirstrimler. Et par dråber blod på en papirstrimmel kan fortælle om virussygdomme er til stede i besætningen. Papirstrimlerne sender vi til laboratorier i udlandet. Sammen med din besætningsdyrlæge tolker vi laboratoriets resultater og laver en sammenhængende rapport med et bud på målingernes betydning for produktionsresultatet”, forklarer Johanne Juul, fjerkrædyrlæge hos Ceva.

Deltag i overvågning

Ønsker du at deltage i overvågningen og have værktøjet til at mindske smitte og dermed dine tab, eller vil du blot vide mere, så er du velkommen til at kontakte:

Fjerkrædyrlæge Johanne Juul 

Få tips og tricks med Ceva Fjer
Du er altid velkommen til at følge Ceva og
fjerkrædyrlæge Johanne Juul i
Facebookgruppen Ceva Fjer

Klik ind og søg om adgang

Få tips og tricks om fjerkræproduktion i Facebookgruppen Ceva Fjer

Læs mere om 

IB - infektiøs bronkitis

Gumboro

Tilbage til toppen