Sådan hjælper du din kat i december

Mens de fleste børn og voksne elsker den søde julemåned, så hader mange katte december. For julepynt, juletræer, familiebesøg og fyrværkeri forstyrrer kattens daglige rytme, og det gør den utryg. Derfor oplever mange katteejere, at katten besørger uden...

Mens de fleste børn og voksne elsker den søde julemåned, så hader mange katte december. For julepynt, juletræer, familiebesøg og fyrværkeri forstyrrer kattens daglige rytme, og det gør den utryg. Derfor oplever mange katteejere, at katten besørger uden for bakken, kradser i møblerne eller viser andre tegn på angst og stress i december.

Det vigtigste for katten er, at den har et sted, hvor den kan være uforstyrret. Du kan hjælpe katten ved at indrette et gemmested – for eksempel i et skab, en hylde på en reol eller en kattehule med kun én indgang. Samtidig kan gemmestedet gøres ekstra trygt for katten ved at bruge beroligende feromoner. FELIWAY fås som diffusor (fordamper) eller som spray. Den bedste effekt opnås ved at bruge FELIWAY i hele december måned.

FELIWAY fås i håndkøb hos din dyrlæge eller hos din dyrehandler.

Gode råd mod nytårsangst 

  1. Giv dit kæledyr et gemmested eller et rum, hvor det kan føle sig i sikkerhed. Træk gardinerne for nytårsaften og tænd radio eller tv for at dæmpe lys og lyde fra fyrværkeri
  2. Forstærk følelsen af tryghed ved at opsætte en ADAPTIL eller en  FELIWAY-diffusor tæt på gemmestedet
  3. Når hunde viser tegn på angst, må du hverken straffe eller ynke hunden. Forsøg i stedet at aflede opmærksomheden med leg eller træning, som hunden holder af.
  4. Tag hunden med på en ekstra lang luftetur nytårsaftens dag, for det hjælper hunden til at slappe af senere på aftenen.
  5. Luk kattelemmen, så katten ikke forvilder sig ud i fyrværkeriet og bliver bange og stikker af. Men husk at sætte ekstra kattebakker op.

Se mere om Feliway her

Tilbage til toppen