Hvad er Adaptil og Feliway?

Hvad Feliway og Adaptil? Beroligende feromoner er naturlige signalstoffer, som hunde og katte (og andre dyr) udsender, når de vil vise, at de er trygge og veltilpasse i deres omgivelser. Når du ser din kat gnubbe kinden mod ting i dens omgivelser,...

Hvad Feliway og Adaptil?

Beroligende feromoner er naturlige signalstoffer, som hunde og katte (og andre dyr) udsender, når de vil vise, at de er trygge og veltilpasse i deres omgivelser.

Når du ser din kat gnubbe kinden mod ting i dens omgivelser, så gør den det for at efterlade et feromon, som markerer, at den føler sig tryg og sikker. FELIWAY er en syntetisk kopi af kattens kindferomoner, som giver sikkerhed og tryghed i stressede situationer.

Der er også fremstillet en syntetisk kopi af hundens beroligende feromon, men hos hundene er det den diegivende tævehund, som udskiller det beroligende signalstof for at sende et tryghedsbudskab  til sine hvalpe. Kopien af hundens beroligende feromon hedder ADAPTIL .

Feromoner er artsspecifikke. Det vil sige, at mennesker hverken kan lugte eller på anden måde opfange dyreferomoner. Katteferomoner kan derfor heller ikke bruges på hunde eller omvendt.

Tilbage til toppen